Chinese vice-minister van BuZa woont online receptie 45 jaar diplomatieke banden China en Suriname bij

De Chinese vice-minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) Xie Feng heeft de receptie ter gelegenheid van de 45e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen China en Suriname, virtueel bijgewoond. Dat werd gehouden door de ambassade van Suriname in China. 

Vriendschap

Minister Xie Feng feliciteerde beide landen met de 45 jaar van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen China en Suriname. Hij sprak namens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken oprechte dank uit aan mensen uit alle lagen van de bevolking die zich al lang inzetten voor het bevorderen van vriendschappelijke betrekkingen tussen China en Surinaams. Xie zei dat, ondanks de afstand die China en Suriname uit elkaar houdt, de vriendschap ver teruggaat. Suriname is een van de eerste Caribische landen die diplomatieke betrekkingen heeft aangeknoopt heeft met de Volksrepubliek China. Hij stelde verder, dat China Suriname stevig zal blijven steunen in zijn strijd tegen de pandemie en zijn best doen om hulp te bieden. 

Felicitaties

De Surinaamse ambassadeur in China, Patty Chen, feliciteerde de Commu- nistische Partij van China met haar 100-jarig bestaan, waardeerde de maatregelen die de Chinese regering heeft genomen om de Covid-pandemie te bestrijden en de resultaten van de internationale samenwerking op het gebied van vaccins. Zij prees China voor zijn voorbeeldige rol bij het uitbannen van armoede onder leiding van president Xi Jinping.

 Chen zei: “Suriname waardeert zijn betrekkingen met China en beschouwt China als zijn belangrijkste partner en betrouwbare vriend. Het zal zich stevig blijven houden aan het één-China-principe, zich wijden aan de ontwikkeling van het strategische partnerschap met China, de contacten op hoog niveau versterken, de vriendschap tussen de twee volkeren verdiepen en over de hele linie nieuwe vooruitgang in samenwerking bevorderen onder het Belt en Road Initiatief.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: