Tijdens regen en drukte zijn mensen onvoorzichtig

Vanwege de huidige, tot en met vrijdag 18 juni durende, total lockdown heeft iedereen haast. Veel automobilisten haasten zich om ergens een supermarkt te vinden om hun inkopen te doen. Velen proberen een supermarkt te vinden waar het niet zo druk is. Doordat ze zich haasten letten ze niet meer zo goed op wanneer ze bijvoorbeeld een voorrangsweg naderen. 

Ze vergeten misschien dat ze geen voorrang hebben, waardoor ze geen voorrang verlenen op dat moment. Als ze op de weg komen, kan de tegenligger veelal niet op tijd remmen. De weg wordt door de regen heel erg glad. 

Soms maken bestuurders ook een inschattingsfout, door te denken dat de tegenligger nog ver verwijderd is. Wanneer ze dus willen oversteken ontstaat er een botsing. Als het regent is het dus van belang dat bestuurders oplettend zijn, om aanrijdingen, zoals op de foto te zien is, te voorkomen.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: