Eerste dag full lockdown: lege broodrekken in winkels

Verkeerschaos, lange rijen voor veel winkels, lege broodrekken en vloekende mensen sierden het straatbeeld van Paramaribo op de eerste ‘full lockdown’, die zal aanhouden tot en met vrijdag 18 juni. 

Op verschillende locaties stonden mensen in lange rijen. Bij de apotheek, supermarkt en vooral bij de banken was het raak. Een geldwisselkantoor aan de Dr. Sophie Redmondstraat noteerde misschien wel de meeste drukte, maar overall was de dag typerend voor het wachten. 

In vrijwel geen enkele winkel was vers brood te vinden. De leveringen vonden of niet of niet optimaal plaats. Het resultaat was dus lege broodrekken. 

Volgens een moeder van twee dochters werd zij gedwongen om in de file te staan, omdat zij haar bankzaken niet in haar eigen ressort kon doen, omdat het filiaal gesloten was. “Dus nu moet ik toch in de verkeerschaos”, zei de vrouw verhit. De full lockdown is een gevolg van de hoge Covid-19 besmettingsaantallen en de volle ziekenhuizen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: