Bond Greenheart voorstander sluiting bedrijf tot nader order wegens Covid-19

Claudette Etnel, voorzitter van de bond bij Greenheart NV in Apoera, is van mening dat het houtbedrijf onzorgvuldig omspringt met de gezondheid van haar medewerkers. Met 11 besmettingen zegt Etnel, dat de sluiting van het bedrijf geen discussie moet zijn, maar tot nader order de enige oplossing is. Etnel wijst erop dat het personeel maandagmorgen 31 mei het werk heeft neergelegd en naar huis wilde. 

De  bond heeft contact gehad met de districtscommissaris en de minister van Volksgezondheid. “Het bedrijf wil het principe van no work no pay  toepassen.” Etnel geeft aan daar zeer gebelgd over te zijn. De mensen raken bevreesd, omdat zij moeten werken ondanks de besmettingen. “Op die manier kunnen zij ook besmet raken en lopen familieleden gevaar. De bond wil dat de werkplaats wordt ontsmet en wordt gesloten. Apoera is een kleine community.” 

Etnel vraagt zich af wanneer het bedrijf de locatie zal ontsmetten. Door de total lockdown kunnen de mensen ook niet naar Nickerie om eten te halen. Etnel ziet daarom graag, dat de regering hulp biedt middels pakketten. Het gedrag van Greenheart moet veranderen, vindt de bondsvoorzitter. Districtscommissaris Josta Lewis bevestigt dat het bedrijf Greenheart maandagmorgen door tussenkomst van de politie is gesloten. “De politie heeft erop toegezien dat de medewerkers het terrein onmiddellijk verlieten”, aldus de districtscommissaris.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: