Overal lange rijen…..

Lange rijen overal, tergend langzaam voortbewegende files in het verkeer, miezerig regenweer, frustraties en irritaties bij de burgerij, zo was het beeld en de sfeer maandagmorgen 31 mei in Groot Paramaribo en  aangrenzende districten Wanica en Commewijne.

Het was de eerste inkoopdag van de full lockdown die tot 18 juni zal duren. Waar de gedeeltelijke lockdown eerder al voor een drukte van belang zorgde in het verkeer, bij supermarkten en andere plekken, was het maandag een en al drukte …overal!! Abnormaal lange rijen van mensen bij de supermarkten, de groentezaak, de slager, de bakker, de bouwmaterialen zaak, bij de pinautomaat. De lange rijen bij de supermarkten strekten zich tot ver buiten de zaak zelf en wachttijden van een half uur tot een uur lijken de norm te zijn.

Op alle toegangswegen naar Paramaribo vormden zich kilometerslange files die tergend langzaam voortbewegen. Op Meerzorg was sprake van een file van meer dan 6 km. Op de Indira Gandhiweg, Magentakanaalweg en Kwattaweg was de situatie niet beter. Op de wegen binnen Groot Paramaribo was het één en al kommer er kwel in het verkeer. Voor de tientallen duizenden die maandag hun noodzakelijke inkopen moesten doen leidde deze situatie tot frustraties en irritaties die naar het lijkt nog in te houden zijn.

Snel even inkopen doen voor een paar dagen en even snel weer terug naar huis rijden lijkt met de beste wil in de wereld niet mogelijk.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: