Bollywood Art Project maakt muurschildering van Asha Parekh, Waheeda Rehman en Helen in Mumbai’s Bandra

Ranjit Dahia en zijn team hebben muurschilderingen gemaakt van onder andere Amitabh Bachchan, Dadasaheb Phalke, Madhubala, Om Puri, Rajesh Khanna, Rishi Kapoor en Irrfan Khan.

In een gesprek met indianexpress.com over de nieuwe muurschildering zei kunstenaar Ranjit Dahia: “We hadden eerder een prachtige schildering van Sridevi en Madhubala op deze muur gemaakt. Maar na de ophef tegen Budwiser (voor de reclame met Lionell Messi), gaven ze ons de opdracht voor een nieuwe schildering. We dachten wat zou er beter zijn dan de muur op te dragen aan Bollywood’s levende altijdgroene schoonheden Asha ji, Waheeda ji en Helen ji. Zij zijn nog steeds vrienden, en zij belichamen waar Bollywood voor staat.”

Hij voegde eraan toe: “We hadden ongeveer 17 dagen nodig om dit project te voltooien. We moesten alle Covid-19 normen volgen en hadden ook te maken met de cycloon Tauktae tijdens het maken van deze muurschildering, maar het eindresultaat is bevredigend. We zijn blij dat met deze muurschildering van deze drie heldhaftige vrouwen die de harten van alle Mumbaikars zullen vullen met liefde en respect.”

De kunstenaar bracht ook hulde aan Rishi Kapoor en Irrfan Khan in 2020 na de vroegtijdige dood van de acteurs. Beide muurschilderingen zijn ook gemaakt op muren van woningen in de zijstraatjes van Bandra.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: