Acteur Sanjay Dutt ontvangt VAE “gouden visum”

Bollywood acteur Sanjay Dutt heeft in een tweet laten weten dat hij in aanmerking is gekomen voor het “gouden visum” voor de VAE. “Vereerd om een gouden visum voor de VAE te hebben ontvangen in de aanwezigheid van generaal-majoor Mohamed Ahmed Al Marri, directeur-generaal van @GDRFADUBAI,” schreef hij. Hij bedankte ook FlyDuba’s Hamad Obaidalla voor zijn steun.

Dutt is de eerste Indiase mainstream acteur die het VAE gouden visum heeft ontvangen.

De regering van de VAE had in 2019 een nieuw systeem ingevoerd voor langlopende verblijfsvisa, waardoor buitenlanders in de VAE kunnen wonen, werken en studeren zonder dat ze een nationale sponsor nodig hebben. Deze Golden Visas worden afgegeven voor 5 of 10 jaar en worden automatisch verlengd.

Gouden visum VAE voor 1.000 personen: Komt u in aanmerking?

Hieronder vindt u de volledige lijst van beroepen die het 10-jarige Gouden Visum kunnen aanvragen:

1. Houders van een doctoraatsdiploma: Volgens de wet zullen beroepsbeoefenaren die in het bezit zijn van een PhD-diploma het Gouden Visum krijgen. De persoon moet in het bezit zijn van een doctoraatsdiploma van een van de 500 beste universiteiten ter wereld.

2. Artsen: De autoriteiten staan ook toe dat alle artsen een visum voor 10 jaar krijgen. Dit zal het land helpen de pandemie beter het hoofd te bieden en het tekort aan medisch personeel in het land op te vangen. Artsen die gespecialiseerd zijn in virale epidemiologie zullen het Gouden Visum krijgen, zei sjeik Mohammed.

3. Ingenieurs: Om het talent op dit gespecialiseerde gebied aan te trekken, kunnen alle ingenieurs op het gebied van computers, elektronica, programmeren, elektronica, actieve technologie, AI en Big Data het gouden visum krijgen.

4. Hooggekwalificeerde personen: De VAE biedt ook 10-jarige visa aan hooggekwalificeerde personen die hoge scores van 3,8 of meer hebben behaald aan goedgekeurde universiteiten.

5. Onderzoekers/wetenschappers: Dit omvat onderzoekers en wetenschappers die specialist zijn op hun respectieve gebieden. Wetenschappers moeten geaccrediteerd zijn door de Emirates Scientists Council of houder zijn van de Mohammed Bin Rashid Medal for Scientific Excellence.

6. Uitvinders: De VAE bieden ook gouden visa aan uitvinders, maar zij moeten een octrooi van waarde verkrijgen, dat bijdraagt aan de economie van de VAE. Octrooien moeten worden goedgekeurd door het ministerie van Economie.

7. Kunstenaars: Creatieve individuen op het gebied van cultuur en kunst worden beloond met het gouden visum. Creatieve personen op het gebied van cultuur en kunst moeten worden geaccrediteerd door het ministerie van Cultuur en Kennisontwikkeling.

8. Investeerders: Buitenlandse investeerders die Dh10 miljoen of meer hebben geïnvesteerd kunnen ook een aanvraag indienen voor het gouden visum. Deze investering kan de vorm aannemen van een storting in een investeringsfonds, de oprichting van een bedrijf of investeringen in onroerend goed of andere strategische sectoren. Een aantal Indiase, Pakistaanse en Arabische investeerders hebben gouden visa gekregen in het kader van deze regeling.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: