KLM vliegt tijdens winterseizoen naar Trinidad & Tobago

De KLM zal gedurende het winterseizoen, van 31 oktober 2021 tot en met 26 maart 2022, vliegen naar Trinidad. Dit maakte de Nederlandse luchtvaartgigant donderdag 27 mei bekend. De KLM voert de capaciteit komende winter flink op en voegt zes nieuwe verre bestemmingen aan het routenetwerk toe, waaronder Trinidad, Barbados en ook Orlando (Florida, VS). Met de routes richt de  luchtvaartmaatschappij zich nadrukkelijk op de toeristische markt, zei directeur KLM Nederland Harm Kreulen in Nederlandse media. 

Flinke boost voor Trinidad

“De luchtvaartsector van Trinidad & Tobago krijgt een flinke boost met de aankondiging van de toevoeging van een nieuwe route naar Amsterdam.” Dit stelde de Airports Authority of Trinidad and Tobago (AATT) afgelopen donderdag na de bekendmaking van de nieuwe route naar  Piarco International Airport, vanuit Schiphol Airport, Amsterdam.  

“We zijn erg blij om de KLM te verwelkomen, stelde algemeen directeur van AATT, Hayden Newton. Nieuwe routes, vooral met de negatieve impact van de Covid-19-pandemie op het wereldwijde reizen, is een geweldige prestatie voor ons en voor Trinidad en Tobago. We zullen blijven samenwerken met alle belanghebbenden om het vertrouwen in het sterke herstel van onze luchthavens na de opening van de grenzen van Trinidad en Tobago te bevorderen. De KLM heeft haar voornemen kenbaar gemaakt om naar Port of Spain te reizen, wanneer onze grenzen weer opengaan, als onderdeel van hun winterschema. Dit zal ons in staat stellen een markt op te bouwen in Europa en ongetwijfeld helpen bij de voortdurende nationale toeristische inspanningen.” 

Hij zei ook, dat de introductie van KLM kan resulteren in lagere kosten om naar Europa te reizen door meer concurrentie met de toevoeging van een nieuwe luchtvaartmaatschappij.

KLM netwerk

Hij vervolgde; “Reizigers kunnen ook uitkijken naar snellere tijden om hun eindbestemming te bereiken, aangezien Amsterdam Schiphol (AMS) een belangrijk Europese hub is, dat directe verbindingen biedt met steden in Europa en de rest van de wereld. De nieuwe dienst zal ook de Europese markt openen voor Trinidad & Tobago, stelde Newton. 

De KLM zal vliegen op de route Amsterdam-Barbados-Trinidad-Amsterdam (AMS-BGI-POS-AMS). “De is een Skytrax 4-sterren luchtvaartmaatschappij en werd opgericht in 1919. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en onderhoudt een uitgebreid netwerk met diensten binnen Europa en naar Azië, Afrika, Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. 

Gevolgen voor Suriname

Het nieuws van de nieuwe KLM-vluchten kan gemengde gevolgen hebben voor de luchtvaartsector in Suriname. Suriname gaat mogelijk Guyanese klanten verliezen die, tot nog toe, Suriname gebruiken om naar Amsterdam te vliegen. Gelet op de betere verbinding tussen Trinidad en Guyana, zullen Guyanezen eerder kiezen voor de verbindingsvlucht naar het eiland. Dagelijks zijn er meer vluchten tussen Trinidad en Guyana in vergelijking met Suriname en Guyana. Ook zullen Guyanezen makkelijker vanuit Amsterdam naar Engeland, het voormalig moederland van Guyana, kunnen vliegen. Suriname zal hierdoor een belangrijke transit schakel missen. Aan de andere kant hebben reizigers die naar Suriname willen vliegen nu de mogelijkheid om ook via Trinidad naar Suriname te vliegen. Voor handelsreiziger die vaak beperkte tijd hebben, is die optie vooral handig op dagen waarop er geen vluchten zijn vanuit Schiphol naar Zanderij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: