Man (41) opgepakt voor bedreiging en zware mishandeling

Verdachte gooit met stenen om zich heen, mishandelt agent en betast meisje (15)

De 41-jarige R.B. blijkt maandagavond 3 mei door de politie van het bureau Latour te zijn aangehouden voor bedreiging en zware mishandeling van een agent, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdagavond 28 mei.

Dee man had die dag op de kruising van de Menkendam en de Martin Luther Kingweg met stenen gegooid. Een agent die op dat moment voorbij reed, stopte en vroeg hem wat er gaande was. Hij gaf de agent hierop geen antwoord, maar bekogelde hem met stenen en bedreigde hem met de dood. Toen de verdachte opmerkte, dat de politieman belde voor assistentie, koos hij het hazenpad. B. werd bij aankomst van de politie van Latour in de directe omgeving opgespoord, maar niet aangetroffen.

In de vooravond van diezelfde dag kreeg de politie van Latour bureau een melding dat een man op eerder genoemde kruising tekeer ging. Bij aankomst op de locatie bleek het om R.B. te gaan die in een gevecht was geraakt met een man.

Onderzoek wees uit, dat B. kort te voren een 15-jarig meisje, die van een winkel kwam, aan haar bil had betast. De oom van het meisje wendde zich tot de man en vroeg hem om rekenschap. R.B. mishandelde de oom en bedreigde hem met de dood. De fors gebouwde verdachte tilde de oom vervolgens op en gooide hem in een langs de weg lopende trens. Het lukte omstanders de agressieve man te overrompelen en over te dragen aan de politie van Latour.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en geplaatst in de ot’er cel. Hij bleef echter tekeer gaan, waarop een politieman naar die ruimte ging om hem aan te spreken. Hij hield zich in een hoek schuil en toen de agent de deur opendeed, trok R.B. hem naar binnen en mishandelde de politieman. De agent riep toen om hulp, waarop collega’s ertussen kwamen en erger konden voorkomen. De politieman liep een arm fractuur op en moest medisch worden behandeld.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.B. voor bedreiging en zware mishandeling door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: