Thaibokser Donovan Wisse bereidt zich voor op titelgevecht in Rotterdam Ahoy

Wisse en trainingspartners mogen met dispensatie trainen

De 24-jarige thaibokser Donovan Wisse bereidt zich in Suriname voor op zijn Glory – een internationale thaiboksorganisatie – titelgevecht in de midden gewichtsklasse tegen de Tunesiër   Yousri Belgaroui op 17 juli in Rotterdam Ahoy, Nederland. Maar, is hij in staat om zich goed voor te bereiden, gelet op de Covid-pandemie en de door de gezondheidsautoriteiten ingestelde maatregelen om het Coronavirus te bestrijden, waaronder een verbod op sporten.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de jonge en al succesvolle thaibokser, dat de thaiboksers zeker nog trainen. ‘Ik praat uit mijn eigen ervaring. Ik ben een professionele vechter, dus ik moet wel in shape blijven. Dus mijn trainingspartners en ik hebben dispensatie gekregen om onze training voort te zetten. En bij elke training worden onze handen ontsmet en het trainingsmateriaal ook. Voorzover wij weten zijn er ook geen thaiboksers besmet geraakt met Covid-19.’

Volgens Wisse houdt niemand, ‘als je kijkt naar het centrum, rekening met de Covid-protocollen’. ‘Mijn trainingspartners en ik zijn zeer voorzichtig met de stappen die we nemen tijdens de trainingen en buiten de trainingen, om zo veilig en gezond als mogelijk te blijven.’

Hij stelt, dat er bij de trainingen voldoende wordt gedesinfecteerd. ‘Vanuit de SuThaiBo (Surinaamse Thaiboks Bond) krijgen we genoeg richtlijnen om zo veilig mogelijk te trainen.’

Op de vraag of hij en andere thaiboksers contact hebben met de gezondheidsautoriteiten, zoals het ministerie van Volksgezondheid, het Covid Outbreak Management Team of het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), zegt Wisse, dat zij geen direct contact met ze hebben. ‘Al onze informatie komt van de SuThaiBo.’

Wisse is deze dagen druk in training voor zijn eerstvolgende grote gevecht op 17 juli in Rotterdam als hij voor de Glory titel in het middengevecht in Ahoy in de ring staat tegen Belgaroui uit het Noord-Afrikaanse Tunesië. Zijn teamgenoot Dwelbert Manuel heeft een uitnodiging op zak van Fight Club Den Haag voor een gevecht op 18 juli in Nederland.

Tot slot zegt Wisse: ‘Wat wij willen meegeven is, dat we deze hele Covid-situatie zo snel als mogelijk achter ons kunnen laten en focussen op een goede en gezonde toekomst van Suriname.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: