Argentinië door CONMEBOL gevraagd Copa America-toernooi 2021 te organiseren

CONMEBOL, Confederación Sudamericana de Fútbol, zei woensdag 26 mei in gesprek met persbureau Reuters, dat het Argentinië heeft gevraagd om het hele Copa America-toernooi van 2021 te organiseren, nadat het vorige week Colombia als co-host had verwijderd vanwege aanhoudende burgerlijke onrust.

Het toernooi, van 13 juni tot 10 juli, werd een jaar uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie, en voor de eerste keer in zijn 105-jarige geschiedenis gezamenlijk worden georganiseerd met wedstrijden verdeeld over Colombia en Argentinië.

CONMEBOL bevestigde woensdagavond, dat het Argentinië had benaderd over het hosten van alle 28 wedstrijden van de Copa America, waarbij 10 Zuid-Amerikaanse landen betrokken zijn, en dat het in afwachting was van het groene licht van het Argentijnse ministerie van Volksgezondheid.

‘De Argentijnse regering heeft CONMEBOL een strikt protocol voorgelegd voor de Copa America 2021 die in het land zal worden gehouden’, zei CONMEBOL in een verklaring na een ontmoeting tussen de Argentijnse president Alberto Fernandez en CONMEBOL-president Alejandro Dominguez.

Het voegde eraan toe, dat het voorstel ‘onder de rigoureuze studie zal blijven’ van ambtenaren van het Argentijnse ministerie van Volksgezondheid.

Eerder op woensdag bevestigde een Argentijnse topambtenaar het bod en zei dat ze naar de logistiek van het voorstel keken, met name de locaties voor de wedstrijden.

‘Er is een aanbod om het volledige toernooi in Argentinië te houden, maar eerst moeten we het deel waar we ons al voor inzetten, oplossen’, zei Santiago Cafiero, de kabinetsleider van de Argentijnse regering, tegen Radio La Red.

‘Het debat en de taak die we nu hebben, is om de locaties te bespreken’, voegde hij eraan toe. ‘Vanuit gezondheidsoogpunt hebben we er niets tegen, maar we moeten wel alle voorzorgsmaatregelen nemen. Daar werken we aan. ‘

CONMEBOL-functionarissen bezochten deze week twee stadions, die behoren tot Estudiantes de La Plata (La Plata) en Velez Sarsfield (Buenos Aires), om hun bereidheid te peilen, vertelde een bron aan Reuters.

Het voorstel komt terwijl Argentinië strijdt om een ​​golf van nieuwe corona virusinfecties in te dammen.

Volgens officiële gegevens is het dodental in Argentinië opgelopen tot 75.588, en sinds afgelopen zaterdag is het land streng geblokkeerd, waarbij alle sport-, religieuze en sociale bijeenkomsten zijn verboden en niet-essentiële bedrijven zijn gesloten. Ook andere landen op het continent worden getroffen door een stijgend aantal Covid-19 besmettingen.

Desondanks is CONMEBOL echter nog steeds vastbesloten dat de Copa America, het oudste internationale toernooi ter wereld, moet plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: