Geen nieuws uit gesprek directie SLM en regering over financiële onderbouwing herstelplan

De financiële onderbouwing van het herstelplan tot het weer gezond maken van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is recentelijk de rode draad geweest tijdens een ontmoeting tussen een regeringsdelegatie en de directie van de nationale luchtvaartmaatschappij, aldus de Communicatie Dienst Suriname donderdag 27 mei. 

‘Het is een goed gesprek geweest’, aldus SLM’s CEO Paul de Haan en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Ook president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) waren van de partij. Binnenkort komen ze weer bij elkaar, waarbij volgens De Haan de leiding van de SLM de opgevraagde informatie aan de regering zal presenteren.

Minister Jubithana zegt, dat er is gekeken naar het financiële plaatje dat met het herstelplan van de maatschappij gepaard gaat. ‘Want uiteindelijk gaat het om dat gedeelte. Je kunt het bedrijf niet redden zonder een bijbehorend en realistische financieel plan’, stelt de bewindsman. Hij benadrukt dat dit plan moet passen binnen de mogelijkheden die er zijn. Verder moeten – los van het financiële gedeelte – ook alle andere opties bekeken worden. ‘Hoe gaat het bedrijf zich verder opstellen en wat zijn de beleidsgebieden die verder aangepakt moeten worden om het bedrijf gezond te maken’, somt minister Jubithana op. 

Binnen de discussies die gevoerd worden, wordt ook gekeken naar het bestaansrecht van de SLM en de mogelijkheden om verder invulling hieraan te geven. ‘Praten over redden van het bedrijf betekent dat je daarop een work force moet gaan creëren, een die afgestemd is op het commerciële, het weer solvabel maken van het bedrijf’, legt de bewindsman verder uit.

CEO De Haan gaat volgens minister Jubithana elke dag keihard aan de slag met zijn team om zaken goed uit te lijnen en de regering heeft nu ook een veel beter beeld van de situatie. ‘Maar we zijn er bij lange na nog niet. De regering heeft reeds aangegeven de SLM te zullen redden, maar natuurlijk moet dat op een verantwoordelijke manier waarbij wordt gekeken naar de kansen die er zijn.’ Volgens Jubithana moet de aanpak niet gebaseerd zijn op het sentiment, maar op het verdienmodel dat thans door de directie wordt gepresenteerd alsook de mogelijkheden daarbinnen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: