Verdachte van inbraak in winkel opgepakt – Twee kompanen nog voortvluchtig

De politie van het bureau Rijsdijk kreeg dinsdag 18 mei van het Command Center een melding dat enkele onbekenden gesignaleerd waren op het terrein van een winkelpand aan de Sawariweg.

Bij aankomst van de agenten op de locatie zagen zij twee jonge mannen op het terrein, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 26 mei.

Het lukte de politie om de 23 -jarige verdachte D.L. aan te houden, terwijl zijn kompanen kans zagen het hazenpad te kiezen.

Uit het onderzoek kwam naar voren, dat drie verdachten zich met een auto hadden begeven naar het terrein. Het drietal ging het terrein op en verschaften zij zich door braak toegang tot de winkel. Daarbij stalen de drie een aantal belkaarten en een geldbedrag. Bij het zien van de politie lukte het twee van de verdachten weg te komen, terwijl D.L. kon worden opgepakt.

De aangehouden verdachte heeft toegegeven samen met twee kompanen de inbraak te hebben gepleegd. De buit is niet op hem aangetroffen. 

Na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie is D.L. door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn twee kompanen wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: