Roy Bhikharie blikt terug op 1 jaar VHP-ABOP regering:

“Ook na een jaar is regering niet tot inkeer gekomen betreffende nepotisme”

De psycholoog Roy Bhikharie noemt de onderhandeling met het IMF als een markante ontwikkeling tijdens het eerste eerste jaar van de VHP-ABOP regering. Het is exact een jaar geleden dat er nieuwe wind is gaan waaien in Suriname.

“Niet geheel nieuw, maar deze regering heeft zeker wel enkele goede dingen gedaan”, zegt Bhikharie in gesprek met Dagblad Suriname. Hij wijst erop, dat Suriname met de fragiele economie vanzelfsprekend betalingsbalanssteun nodig heeft en daar kan het IMF wel van betekenis zijn. Tevens is er een aanzet gegeven om de verdiencapaciteit te vergroten door onder andere het Samap-project nieuw leven in te blazen. 

Bhikharie merkt op dat president Chandrikapersad Santokhi in zijn publieke nabeschouwing (maandag) over zijn eerste jaar in het politiek machtscentrum, zijn eigen regering omschrijft als één die aan goed bestuur doet en die verantwoording aflegt aan de samenleving. Dat beschouwt Bhikharie als een zwakte en niet als een sterke punt van deze regering daar belangenverstrengeling haaks staat op goed bestuur. “Met nepotisme en belangenverstrengeling kan je geen goed bestuur uitoefenen. Ik had gedacht dat de regering na een jaar tot inkeer zou komen, maar dat zie ik helaas niet. Als ze op dezelfde voet doorgaan, zullen we ook dezelfde ellende krijgen als vóór 2020.”

Bhikharie hekelt het feit. dat de regering vlak na de verkiezing tot heden doet alsof ze totaal geen idee heeft wat ze zou erven. En ook dit getuigt niet van goed bestuur. Op dit vlak zou hij een andere attitude willen zien dan steeds met een achteruitkijkspiegel te lopen. Dit aspect zag Bhikharie weer op de persconferentie van maandag. “Het was net een bandrecorder die we aldoor voorgeschoteld krijgen. Vóór de verkiezing hadden ze voor alles een oplossing en nu zeggen ze dat ze niet wisten wat ze zouden erven. Dit getuigt niet van goed bestuur”, aldus Bhikharie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: