Clusterteam voert zijn inspecties op

Naar aanleiding van de verscherpte Covid-19-maatregelen, wordt de inspectie van het clusterteam opgevoerd. Bij de inspectie wordt vooral de naleving van de protocollen gecontroleerd.  

Ten overvloede wordt benadrukt, zo schrijft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken woensdag 26 mei in een persbericht, dat het verplicht is om de Covid-19-protocollen na te leven. Dit wordt gecontroleerd ter bescherming van de werkgevers als de werknemers, maar ook de burgers die gebruik maken van de diensten van de bedrijven. 

Naar aanleiding van de gestegen positieve Covid-19-gevallen de afgelopen weken, wordt de inspectie opgevoerd en zullen die dagelijks plaatsvinden. Bij de controle op de naleving van de protocollen wordt ook gekeken naar onder andere de hygiëne en relevante documenten van het bedrijf en werknemers. Ook wordt bedrijven die in deze periode geen diensten mogen aanbieden een boete opgelegd.

Bij direct gevaar, waarbij de protocollen niet nageleefd worden, zal niet geschroomd worden om over te gaan tot sluiting van de zaak. Ten behoeve van de gezondheid van elke burger zal er indien nodig hard opgetreden worden, om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken en zorg te dragen voor een gezonde samenleving en veilige werkomstandigheden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: