Surinaamse en Franse militairen treden op tegen scalians en illegalen

Surinaamse en Franse militairen hebben tijdens de tweede gezamenlijke vaarpatrouilles op de Marowijne- en de Lawarivier in de bemanningsleden van 8 scalians aangemaand om zich te verwijderen uit het gebied, aldus bericht het ministerie van Defensie dinsdag 25 mei.

Daarnaast werden illegale buitenlanders, die zowel op de scalians en in enkele winkels zijn aangetroffen en geen paspoort konden aantonen, erop geattendeerd om hun identificatie stukken in orde te maken. In totaal zijn deze keer dus 8 scalians aangetroffen, waarvan 5 in de omgeving van Snesi Kondre, 1 in het gebied van Papaїchton en 2 in de omgeving Providence. 

De gezamenlijke vaarpatrouilles tussen Suriname en Frankrijk vonden in de periode van 9 tot en met 14 mei plaats en hadden onder andere preventie tot doel. Behalve de grensoverschrijdende criminaliteit, zijn de blikken ook gericht op de illegale goudzoekers, met name de scalians in de Marowijnerivier. 

Defensieminister Krishna Mathoera zegt, dat het ministerie bezig is met de aanschaf van twee nieuwe boten om de patrouilles op de binnenlandse wateren te vergroten. ‘Doordat wij geen zeewaardige boten hebben, kunnen wij dat op dit moment niet. Daarom wordt de Kustwacht zoveel mogelijk ondersteund’, aldus de minister.

.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: