Voedselpakketten-actie ABOP’er ‘Bordo’ Martinus Covid-19 besmettingsrisico

Voor ABOP-bestuurder Joël ‘Bordo’ Martinus leek dinsdag 25 mei Covid-19 even niet te bestaan. Hij dook op in de volksbuurt Pontbuiten met een grote truck om voedselpakketten uit te delen.

Binnen een mum van tijd was het heel druk. De voedselpakketten leken te werken als honing op een bij. Maar, de toegestroomde menigte nam de Covid-maatregelen niet in acht en ‘Bordo’ was niet bij machte om daar iets aan te veranderen. Hij had vantevoren op zijn Facebook-pagina wel mensen gevraagd het mond-/neuskapje niet te vergeten.

Onder de menigte mensen die geen mond-/neuskapje droegen, maar erger was, dat kennelijk niemand wist wat precies 1.5 meter afstand in acht nemen is. 

Vanuit de open oplegger van een vrachtwagen werden de pakketten verdeeld. De situatie werd chaotisch en mensen deden hun best om een pakket te bemachtigen.

Het zou gaan om een landelijke actie van de ABOP, waarbij de partij kennelijk geen rekening heeft gehouden met een grote toestroom van burgers en daardoor een groot risico met het oog op verspreiding van het Covid-virus en dus besmetting.

Op de actie en het gedrag van de toegestroomde bewoners is vooral op social media kritisch gereageerd. Men valt vooral over het feit, dat een dergelijke actie – waar veel mensen op af komen, en de Covid-maatregelen niet in acht worden genomen – kennelijk doorgang mocht vinden, terwijl bijvoorbeeld sportscholen en scholen dicht moeten blijven. ‘Het lijkt erop dat Bordo alles mag’, is een van de vele reacties.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: