Prijs ongelode benzine van SOL per liter verhoogd

Roy Boedhoe heeft prijs ongelode benzine en diesel juist verlaagd…

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft maandag 24 mei bekendgemaakt, dat ingaande dinsdag 25 mei een liter ongelode benzine zonder additieven, gedistribueerd door SOL Suriname, SRD 12,66 zal kosten. De prijs voor een liter ongelood met additieven gaat SRD 15,85 kosten.

Evenals bij alle voorgaande prijsaanpassingen stelt het ministerie ook nu weer, dat de brandstofprijs wordt verhoogd vanwege de per 22 september vorig jaar door de Centrale Bank van Suriname, CBvS, ingevoerde unificatiekoers en het feit dat de CBvS de bandbreedte voor de verkoopkoers van de Amerikaanse dollar per 1 maart is ingesteld op maximaal SRD 16,30. 

Daarnaast wordt nu ook gesteld, dat een oorzaak voor de prijsverhoging is de ‘fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof’.

Roy Boedhoe heeft Dagblad Suriname maandag laten weten, dat het bedrijf de prijs van ongelode benzine heeft verlaagd van SRD 12,79 naar SRD 12,41 en de prijs van een liter diesel heeft laten zakken van SRD 11,97 naar SRD 11,33.

PK 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: