Notoire oplichtster (27) aangehouden

De 27-jarige vrouwelijke verdachte E.T. is dinsdag 11 mei na verkregen informatie door de politie van het bureau Uitvlugt aangehouden op haar schuiladres, aldus meldt het Korps Politie Suriname maandag 24 mei.

De vrouw, die sinds 2019 een relatie had met een buitenlander, moest tijdens zijn afwezigheid in Suriname zaken voor hem afhandelen. Van enkele appartementen moest zij de gelden van de huurders ontvangen en deze storten op de rekening van de aangever.

De ex-vriend verklaarde aan de politie, dat bij terugkeer hij de rekeningen naging en er achter kwam, dat E.T. helemaal geen geld had gestort. Daarnaast heeft ze dozen die de man had opgestuurd, met onder andere elektrische apparaten en toiletartikelen, verkocht. Al deze gelden heeft de vrouw ten eigen bate gebruikt.

Volgens verklaring van een tweede benadeelde had E.T. onder valse voorwendselen 1.250 Euro geleend, die zij nooit terug heeft betaald.

Een derde benadeelde kwam ook in beeld en deed aangifte ter zake oplichting tegen de vrouw. Deze zaak wordt onderzocht door de politie. 

De verdachte werd na overleg met het Openbaar Ministerie achter door de politie in verzekering gesteld.

De politie van het bureau Uitvlugt roept eventuele benadeelden op zich te wenden tot het politiebureau voor het doen van aangifte. U kunt ook bellen met de nummers 498045 of 464444.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: