Coalitieleden willen betere communicatie regering met het volk

‘Regering moet zo spoedig mogelijk korpsleiding evalueren’

In een brief aan president Chandrikapersad Santokhi en Assembleevoorzitter Marinus Bee van zaterdag 23 mei hebben de coalitieleden in de Assemblee een dringend beroep op de regering gedaan ‘om serieus nota te nemen van issues die de samenleving beroeren, onder andere het benoemingsbeleid. We bevelen de regering aan om, desnoods elke dag, gebruik te maken van staatsmedia om met het volk te communiceren zonder er doekjes om te winden, zodat een ieder deze noodzaak beseft’. 

Volgens de briefschrijvers Asiskumar Gajadien (VHP), Dinotha Vorswijk (ABOP), Patricia Etnel (NPS), Mahinder Jogi (VHP), Evert Karto (VHP) en Ivanildo Plein (NPS) is het binnen de samenleving in voldoende mate bekend, waarom iedereen ‘onder deze grote ellende gebukt’ gaat. 

‘De huidige regering kreeg na haar aantreden te maken met torenhoge schulden, hoge inflatie, een schrijnend tekort aan internationale reserves, een immens begrotingstekort en als klap op de vuurpijl ook nog de Covid-19-pandemie, gevolgd door internationale prijsinflatie. We zijn er ons terdege van bewust, dat de regering haar best doet om de economie weer op rails te brengen.’

De coalitieleden schrijven ook, dat de gang naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onvermijdelijk is om de economie ‘weer op het juiste spoor te krijgen’.

Ook gaan zij in op de protestactie van de Politiebond en andere groepen. ‘We zijn er niet ongevoelig voor, want voor de samenleving wordt het steeds moeilijker om de stijgende prijzen in de winkels te dragen.

Regering, u heeft er alle baat bij, om zo snel mogelijk verlichtende maatregelen voor de samenleving te treffen, de implementatie van het sociaal vangnet behoeft daarom uw onverwijlde aandacht.’

‘Wij doen een dringend beroep op de Regering, om de wensen en grieven van het volk mee te nemen in deze besluitvormingen, om zodoende het leed en de ontevredenheid te verminderen.

De actievoerenden hebben ondanks de ernstige Covid-19 situatie de maatregelen massaal genegeerd. De gevolgen van dit onacceptabel gedrag zullen voor de gezondheidszorg niet te overzien zijn.’

De coalitie-politici stellen het ‘hemeltergend’ te vinden, dat de protesterenden hebben geprobeerd het Kabinet van de President en het Assembleegebouw zonder toestemming binnen te dringen. ‘Het is onaanvaardbaar, dat uitgerekend de leiding van de Politiebond, de uitspraak bezigde, dat een vergunning geen vereiste is, om te mogen protesteren. Zulke uitspraken zijn voor ons onaanvaardbaar, want die zouden kunnen aanzetten tot anarchie en daar is niemand bij gebaat. We keuren dit ten zeerste af. We willen een gedisciplineerd korps, waarvan de leden hun verantwoordelijkheid te allen tijde voorop stellen.’

De coalitieleden gaan ervan uit dat de leiding van het Korps Politie Suriname ‘represaille maatregelen zal treffen tegen de leden van het korps, die hun boekje te buiten gingen. Om de rust te kunnen waarborgen, doen wij een dringend beroep op de regering om de korpsleiding zo spoedig mogelijk te evalueren’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: