Minister Ramdin bespreekt met Guyanese collega Todd voortgang samenwerking

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft zaterdag een ontmoeting gehad met zijn Guyanese collega van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd, in Paramaribo. Dit meldt de voorlichtingsdienst van de regering zondagavond 23 mei.

De ontmoeting vond plaats tegen de achtergrond van de follow-up van de afspraken die gemaakt zijn door president Chandrikrapersad Santokhi en president Irfaan Ali in november 2020. Toen gaven beide presidenten een hernieuwde impuls aan de bilaterale relatie, met als uitvloeisel een Strategisch Dialoog en Samenwerkings Platform (SDCP). 

Bij de ontmoeting van zaterdag is de voortgang geevalueerd van de activiteiten in het kader van dit nieuw samenwerkings mechanisme, ter voorbereiding van de eerstvolgende presidentiële top, die binnenkort zal plaatsvinden. Er werd van gedachten gewisseld over onder andere veiligheids aangelegenheden, visvergunningen, de Canawaima-veerverbinding, het verdere proces in het kader van de bouw van de brug over de Corantijnrivier en strategische samenwerking tussen onze landen op regionaal en mondiaal niveau. 

De bespreking moet ook geplaatst worden in het licht van de huidige ontwikkelingen in de exploratie van olie en gas.

De Surinaamse delegatie bestond voorts uit de ministers van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana en Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, bijgestaan door technische deskundigen.

Met de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken waren meegereisd de collega’s van Openbare Werken, Bishop Juan Edghill, Landbouw, Zulifikar Mustaph, en ook technische deskundigen. De residerende ambassadeur van Guyana, Keith George, maakte ook deel uit van de delegatie.

De Guyanese delegatie is inmiddels teruggekeerd naar hun land.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: