‘Ik amuseer me zelf elke dag met de kinderen’

‘Naast die stressende berichten, verhoogde prijzen in het geheel, al die ellende in het land, is ontspanning nodig’, zegt Carmen tegenover Dagblad Suriname. Ook enkele andere burgers zijn het ermee eens dat ontspanning nodig is. Carmen is een kleine ondernemer die haar werk niet ver van huis doet. Zij benadrukt, dat die ontspanning niet specifiek op straat gezocht hoef te worden, het kan ook thuis.

‘Een ieder heeft zijn of haar eigen manier om te ontspannen, maar het is ook iets dat moet. Ik heb twee kinderen van vijf jaar en een man die ook werkt. Naast mijn drukke leven en alles eromheen zat ik vaak onder de vlammen, dus heel erg gestrest. Maar in 2020 ben ik helemaal veranderd’, aldus Carmen. 

‘Door zo vaak thuis te blijven en de kinderen bij me te hebben. Ik amuseer me zelf elke dag met de kinderen. Mijn zaak moet door verplicht gesloten blijven, het is wel stressend, maar het leven gaat door. Door dagelijks een conversatie te voeren en leuke momenten met mijn twee kinderen te hebben, komt alles weer op een rechte lijn. Het lost het probleem van mijn bedrijf, personeel, vaste lasten, noch kosten van voeding niet op, maar het geeft je de moed om juist verder te gaan met een beetje plezier.’

Een andere burger zegt, dat zij zichzelf ook thuis ontspant. ‘Ik heb geen kinderen, maar wel mijn grootoma die bij mij en mijn man inwoont. Zij wordt van het jaar zeventig en is nog steeds vit. Mijn grootma bleef alleen, maar ik nam haar twee jaren terug bij mij in huis. Mijn man werkt dagelijks en ik drie keer in een week. Zodra ik thuis ben van het werk of een dag niet naar het werk hoef probeer ik het leuk te maken met mijn grootma. Door de kleinste activiteit uit te voeren ontspan je ook. Ik ben iemand die de leukste momenten wil maken met de mensen die om mijn heen zijn. Het leven is kort en je moet ervan genieten. Het gaat niet altijd lukken, maar uiteindelijk ga je die tijd moeten maken dat te doen’, zegt de burger.

‘Stress gaat er zijn en niet alle problemen kunnen gelijk opgelost worden. Maar, ontspanning kan elk moment gedaan worden in welke vorm dan ook.’

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: