Delegatie Politiebond misdraagt zich in Assembleegebouw

De delegatie van de Politiebond heeft zich donderdag 20 mei tijdens een overleg met vicepresident Ronnie Brunswijk, Assembleevoorzitter Marinus Bee en enkele leden van het parlement ‘erg misdragen zonder enig fatsoen’, aldus een goed ingevoerde bron vrijdag 21 mei tegenover de redactie van Dagblad Suriname.  

De eveneens aanwezige minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, zou zijn toegeroepen dat er bloed aan zijn vingers kleeft en, aldus de bron, ‘met gebalde vuisten’ werd geëist dat de eisen van de bond direct ingewilligd moesten worden. 

Ze eisten ook een SZF platinum kaart, omdat ze vinden dat ze hard werken. 

Het betoog van de delegatie van de Politiebond zou duidelijk politiek zijn ingegeven, omdat ze ook met een harde eis kwam, dat de plannen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) direct moeten worden gestopt.

Overigens, hebben de deelnemende agenten aan het protest voor het Assembleegebouw, die normaal gesproken ervoor moeten zorgen dat wetten worden nageleefd, donderdag zelf wetten vertrapt.

De Wet Uitzonderingstoestand werd overtreden en het respect naar de beleidsmakers toe werd, ondanks het verzoek van Marinus Bee, die steeds maande om in alle rust aan tafel te komen zitten, respectloos genegeerd. 

Vergeet niet, het is dezelfde politie die betogers in het verleden zonder vergunning verjoeg en zelfs oppakte. Dit gedrag brengt schade toe aan het imago van een ieder in het korps. 

De kwestie van de kleding van agenten, bevorderingen en ziektekostenverzekering speelt al sinds de regering Bouterse, ‘maar toen hadden ze de ballen niet de straat op te gaan’, zo zegt de bron.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: