Speciale operaties leger in Marowijne

Bewoners van Albina geven tegenover Dagblad Suriname te kennen, dat zij werden opgeschrikt door militaire patrouilles in het district, waarbij zware wapens te zien zijn. Op beelden is te zien hoe een leger pick-up bewapend met een mitrailleur en militairen in het oostelijk district een surveillance uitvoert.

Desgevraagd geeft Defensie-minister Krishna Mathoera tegenover Dagblad Suriname kort aan, dat het om een speciale operatie gaat. “We hebben speciale operaties die te maken hebben met de opgevoerde grenscontrole”, stelt de bewindsvrouwe.

Onlangs heeft de minister het beleidsplan van Defensie voor de komende 5 jaren gepresenteerd. Er zijn 11 beleidspunten waar Defensie en het leger al op gericht waren en ook nieuwe prioriteiten. De elf punten zijn inspelen op alle dreigingen, ondersteuning bij Covid-19, opvoeren van de grenscontroles, meer militaire aanwezigheid in het binnenland, bescherming van bepaalde productiebedrijven die belangrijk zijn voor het nationale inkomen.

“Het leger wil mobieler worden op de wateren en in de lucht om zodoende de maritieme zone en territoriale wateren beter te beschermen. Het bewaken van strategische objecten en personen, zoals bruggen en de Afobakadam, wordt voortgezet. Er komt een verbeterde controle bij immigratie. Het contact tussen het volk en het leger zal verbeterd worden. Het leger zal uitgerust worden om meteen op natuurrampen en calamiteiten in te spelen. Defensie gaat ook aan digitale veiligheid werken”, aldus minister Mathoera begin mei.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: