Minister Ramdin ontvangt kopie geloofsbrieven UNDP-vertegenwoordiger

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft woensdag 12 mei op virtuele wijze een kopie van de geloofsbrieven ontvangen van Jairo Valverde Bermudez, de Resident Representative van het United Nations Development Programme, UNDP, zo bericht het ministerie donderdag 20 mei pas.

Minister Ramdin gaf aan, dat de UNDP een gewaardeerde partner is voor Suriname en dat de samenwerking met dit VN-agentschap ondersteunend moet zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Belangrijk is dat de economie op de rails wordt gezet en daartoe is met het Internationaal Monetair Fonds, IMF, een staff-level overeenkomst bereikt. In juni 2021 zal de extended Fund facility beschikbaar zijn voor Suriname en de verhoogde collaboratie en technische ondersteuning van de UNDP in het economisch herstel van Suriname wordt tegemoet gezien. 

Ook voor wat betreft het beteugelen van Covid-19 in Suriname, wordt gerekend op de assistentie van de UNDP, meer specifiek gericht op het mitigeren van de effecten. 

De UNDP-vertegenwoordiger zei, dat de organisatie zakelijke overeenkomsten heeft met de Wereldbank, de IDB (Inter-American Development Bank) en de IsDB (Islamic Development Bank) en dat indien er een link wordt gemaakt met de UNDP bij onder meer het aangaan van een financiële overeenkomst de UNDP technische hulp kan verlenen. 

De UNDP verleent ook assistentie op maat, op basis van de behoefte van het land. Voorts is de UNDP-vertegenwoordiger kort ingegaan op de bestaande samenwerking met Suriname. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: