Himmat/OHM doneren ziekenhuisbedden aan Surinaamse ziekenhuizen

De Vriendengroep Himmat uit Nederland heeft woensdag 19 mei in samenwerking met stichting OHM (Organisatie Hindoe Media) ruim veertig elektronische  ziekenhuisbedden overhandigd aan zes ziekenhuizen: Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Diakonessenhuis, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het St. Vincentius Ziekenhuis, het Mungra Medisch Centrum en het ‘s Lands Hospitaal.

Speciaal hiervoor zijn elke Himmat vrienden in  Suriname aangekomen om ze in elkaar te zetten. De ziekenhuisdirecties waren zeer verheugd in deze Corona tijd met een groot beddentekort. De vriendengroep komt al 24 jaar naar Suriname en doet aan sociale projecten. Deze 19e container met hulpgoederen omvatte ook rollators, rolstoelen, en schoolspullen.  Helaas zijn de senioren burgers dit keer niet in aanmerking voor de bedden gekomen. Enkele kinder- en bejaardentehuizen in Paramaribo en Coronie zijn extra bedacht. 

Een heel Surinaams netwerk van vrienden en donateurs ondersteunt dit project. Vertraco Shipping heeft de container kosteloos verscheept; de overheid heeft weerom invoerrechten vrijdom verleend, Matesa stelde haar magazijn kosteloos ter beschikking, ELTO’s technical team helpt en via Himmats local partner stichting OHM vindt de landelijke distributie plaats. Ook stichting De Bruggenbouwers in Nederland heeft via haar netwerk goederen geschonken voor dit goede doelen project. De komende dagen zullen aan de overige personen de hulpgoederen worden verstrekt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: