Dc Paramaribo Noord-Oost in open brief aan SPB: ‘Massaal op straat gaan onverstandig’

Ricardo Bhola, districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, heeft de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, woensdagavond 19 mei in een open brief gevraagd af te zien van een protestactie en het pad van dialoog met de autoriteiten te kiezen.

De tekst van de open brief van dc Bhola:

‘Via de media kreeg ik het bericht dat de SPB haar leden heeft opgeroepen voor een spoed ALV morgenochtend, donderdag 20 mei 2021. Hierna zullen volgens de oproep de leden naar het politiebureau Centrum vertrekken, waarna de weg vervolgd wordt naar het gebouw van de DNA.


Laat mij vooropstellen, dat het recht om te demonstreren verankerd is in de Grondwet van ons Republiek. Echter staan wij als land voor grote uitdagingen op dit moment. De Covid-19 situatie is ernstig. Het is nu Code Rood, dus onverstandig om dit momentum te gebruiken. Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van elke burger van ons land staat op dit moment centraal. 

Wij moeten onze verantwoordelijkheid kennen en als verstandige mensen ook nemen. U kent de wet immers als geen ander. Als districtscommissaris doe ik een dringend beroep op u allen om af te zien van uw gang naar het DNA -gebouw. U wordt gevraagd om het pad van dialoog te kiezen met de betreffende autoriteiten c.q Minister van Justitie en Politie. De bestaande grieven kunnen op die manier verder besproken worden. 

De samenleving kijkt op naar het politieapparaat. Een dergelijke actie zal een verkeerd signaal zijn in deze uitdagende tijden.
Ik vraag u nogmaals om af te zien van tocht naar het parlementsgebouw en alles te doen om de issues via dialoog op te lossen.

Met vriendelijke groeten,

R. Bhola BSc

Districts-Commissaris Paramaribo Noord-Oost’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: