203 ambtenaren ronden succesvol opleiding af

In totaal waren 393 aan opleiding begonnen

De verschillende ambtenarenopleidingen voor het cursusjaar 2019- 2020 zijn afgesloten. De best geslaagden ontvingen afgelopen dinsdag hun diploma’s uit handen van minister van Binnenlandse Zaken (BiZa), Bronto Somohardjo, in aanwezigheid van directeur Nasier Eskak. Dit meldt het ministerie donderdag 20 mei.

De ambtenarenopleidingen bestaan uit de Vooropleiding Surnumerair, opleiding Surnumerair, de Voortgezette Algemene Ambtenarenopleiding I en II, de Bevolkingsadministratie Basis, de Bevolkingsadministratie I en de Bevolkingsadministratie II.

De best geslaagden zijn Mandelien Van Gennip Madalien (BA Basis), Sylfano Dikoen en Deshrie Kiman (BA I), Helencia Dijo (BA II), Kalidien Amrietpersad en Sharina Karansingh (vooropleiding surnumerair), Usha Makka (Surnumerair), Shailendra Sewradj en Rajshreedevi Orie (VAAO). 

Van de 393 ambtenaren zijn voor het cursusjaar 2019-2020 203 personen geslaagd en 77 afgewezen. 73 ambtenaren hebben gaandeweg de opleiding verlaten en 40 niet op komen dagen. De opleiding startte met 334 vrouwen en 59 mannen. De overige geslaagden mochten op woensdag hun diploma’s in ontvangst nemen. Onder hen behoorde ook de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon.

Minister Somohardjo gaf aan de geslaagden mee, dat leren in deze moderne en dynamische tijd meer dan ooit een vereiste is voor een ieder die zich verder wil ontwikkelen in zijn of haar ambt en daarmee het verdere leven. ‘Studeren brengt u dus, niet alleen hoger op de ambtenarenladder, maar zorgt ook voor een gezonde en rationele overheidsdienst, met een hoge productiviteit enerzijds en goed gemotiveerde ambtenaren anderzijds.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: