Snelheidscampagnes met kinderen

Uitgevoerd door Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV)
Het is momenteel de 6th UN Road Safety Week en het zal duren tot en met 23 mei. In Suriname worden snelheidscampagnes uitgevoerd met kinderen. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Sabrina Hasselbaink, vrijwilligster bij het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV). De organisatie zal deze week snelheidscampagnes uitvoeren.
Hierbij staan vrijwilligers langs wegen in Paramaribo met borden om de bewustwording te vergroten voor veilig verkeer in Suriname. Lagere snelheden redden levens en zijn het hart van elke gemeenschap. 30 km/u maximum toegestane snelheid waar mensen en verkeer samenkomen. “We roepen beleidsmakers op de maximale toegestane snelheid van 30 km/u
waar mensen lopen, leven en spelen te handhaven. Ik vraag een ieder om deze campagne te steunen om dit tot norm te maken in steden en woonbuurten. Deze campagne wordt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid gehouden met ondersteuning van de PAHO (Pan American Health Organization). Maandag 17 mei was de kick-off in de Henck Arronstraat voor de Oranje school. De directeur van het ministerie heeft de lancering van de campagne officieel gedaan. Op dinsdag 18 mei waren ze op twee locaties. Voornamelijk met kinderen van huize Hoop voor Kinderen aan de Jagernath Lachmonstraat en met de jongeren
van Rensproject aan de Dr. Sophie Redmondstraat. “Wij doen deze actie bewust met kinderen, omdat te veel jonge mensen hun leven verliezen in het verkeer. Hoge snelheden zijn levensgevaarlijk. En wij willen door deze campagne de bewustwording vergroten en aandacht vragen hiervoor”, aldus Sabrina Hasselbaink in gesprek met Dagblad Suriname.
Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: