De economische situatie in het land is bijna in alle sectoren voelbaar

De economische situatie in het land is bijna in alle sectoren voelbaar. Zo ook voor burgers die een auto hebben en ook nog van hun auto, truck of bus afhankelijk zijn om eten op tafel te leggen. De prijzen van auto-onderdelen zijn bijna overal met zo’n 100% gestegen. 

Monieke zegt tegenover Dagblad Suriname, dat zij haar vervoer nodig heeft om er zelf naar en van het werk te kunnen en haar bestellingen te leveren. Tijdens de schooldagen bracht zij haar kinderen ook naar school. “Maar, als je een auto hebt moet je ook weten dat er mankementen kunnen komen en zullen komen. Voor een reparatie, waaronder het verwisselen van de remschoenen, werd mij al SRD 800 gevraagd. Voorheen werd mij ook aangegeven, dat de remschoenen een probleem waren. Toen betaalde ik SRD 200 en nu moet ik zoveel neertellen, maar dat kan ik nu helemaal niet missen. Na lang geduld en zoeken kwam ik iemand tegen die mijn remschoenen en auto kon servicen. Men zegt goedkoop is duurkoop. Het lijkt alsof men misbruik maakt van de situatie”, zegt Monieke.

“Na ervaring met deskundige monteurs probeerde ik zelf mijn auto te repareren. Het is wel gevaarlijk, maar na alle valse info die ik hoorde besloot ik zelf te gaan zoeken naar wat er was”, zegt Marcel. “Na bijna drie weken naar een deskundige te zijn gegaan hoor je iedere keer iets anders. Ik heb al SRD 2.500 uitgegeven aan dingen die niet eens nodig waren om iets te verwisselen”, zegt Marcel. 

De prijzen verschillen haast wel overal maar de dingen zijn nog steeds verhoogd. Van de monteur kreeg hij te horen dat de verhoging een gevolg is van de koersstijging. Wat opvallend is, is dat enkele auto-onderdelen zaken aangeven, dat hun omzet door de koersstijging behoorlijk is gedaald. “Na het probleem te ontdekken besloot ik toch een tweedehands onderdeel te kopen. Een nieuwe komt me veel duurder uit.”

Ook taxihouders hebben vaak problemen met hun auto.

Taxichauffeur Ravi, zegt dat hij een bedrag van SRD 600 gespaard had om een tweedehands computerbox voor zijn Toyota te kopen bij een sloperij. “Nadat ik het bedrag al in handen had en vorige week naar dezelfde sloperij ging, bleek de prijs verhoogd te zijn naar SRD 1.200. “Optie no de. Ik heb het restant moeten lenen, want die wagen heb ik nodig om mijn huishouden draaiende te kunnen houden. Laat die koers snel zakken. Er wordt aangegeven dat er een oplossing kom, maar het wordt alleen maar erger.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: