Onduidelijkheid over positie Leo Brunswijk in top EBS

Berichtten media woensdagochtend 19 mei nog over de aanstelling van Leo Brunswijk, broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, als teammember binnen de top van de NV Energiebedrijven Suriname, in de loop van de dag liet zijn broer echter weten, dat die informatie niet helemaal juist is.

Volgens een op social media circulerend besluit van de Raad van Commissarissen bij de EBS was Leo Brunswijk tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 19 maart dit jaar aangesteld als teammember bij de directie van het staatsbedrijf.

De aanstelling van Leo Brunswijk ging in op 1 februari. Hij is overigens ook president-commissaris bij de EBS en is een van de ondertekenaars van het besluit.

Maar, broer Ronnie heeft naar verluidt woensdagmiddag beweerd, dat in het besluit van de Raad van Commissarissen vermoedelijk een onjuiste formulering is opgenomen. Volgens de vicepresident is zijn broer aangesteld als ‘gedelegeerd commissaris voor zes maanden’. Hij is geen lid van de directie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: