NPS-fractieleider Rusland: ‘Ik ontvang geen cent voor mijn functie als Staatsadviseur’

NPS-fractieleider in De Nationale Assemblee Gregory Rusland benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij geen cent ontvangt voor zijn werkzaamheden als Staatsadviseur. Normaal gesproken ontvangt een staatsadviseur maandelijks een schadeloosstelling ter grootte van een ministerssalaris, plus de daarbij horende toelagen.  

Maar, al bij de eerste aanstelling als Staatsadviseur in September vorig jaar liet Rusland weten geen geld te willen ontvangen voor het uitoefenen van die functie. Tegenover Dagblad Suriname zegt de NPS-voorman, dat de eerste benoeming zonder geld tot eind december 2020 liep, waarna een evaluatie volgde. ‘Voor de duidelijkheid, mijn benoeming is in maart van dit jaar door de president gedaan, waarbij de positie aansluit op de afloop van de vorige benoeming, die 31 december 2020 afliep.’

‘Mijn werkzaamheden waren echter toegenomen, dus feitelijk zou er een vergoeding daar tegenover moeten staan. Het was en zijn gewoon vele activiteiten. Ik moet onder andere de gang van zaken rond woningbouw coördineren. Daar zijn vijf ministeries bij betrokken. 

‘Met onze partijstructuren had ik ook afstemming gepleegd en de gedachte was, dat je werkt en er dus geen probleem tegen vergoeding mocht zijn. Overigens zouden de inkomsten voor een sociaal programma worden gebruikt. Ik ben inderdaad toen akkoord gegaan. 

‘De evaluatiegesprekken binnen de top duurden tot begin maart van dit jaar. Bij Presidentieel besluit van 16 maart werd ik benoemd tot Staatsadviseur, waarbij een schadeloosstelling gelijk aan dat van een minister werd toegekend. Begin mei heb ik officieel president Chandrikapersad Santokhi laten weten toch af te zien van de maandelijkse betaling conform de functie van Staatsadviseur, dat ik sowieso al nooit ontving.’ 

Volgens Rusland is hij Staatsadviseur, omdat hij de NPS op dat hoge niveau kan vertegenwoordigen in de politieke top van ons land. 

‘Gelet op onder andere de financieel-economische situatie van het land, vind ik, dat ik het honorarium voor het uitoefenen van de functie van Staatsadviseur moet opgeven.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: