Dignitarissen brengen bezoek aan granman Aboikoni

Een delegatie van de dignitarissen uit het district Brokopondo verenigd in de organisatie ‘A Dow Wang Teng’ hebben van 7 tot 10 mei een bezoek gebracht aan de granman der Saramaccaners, Albert Aboikoni. 

Doel van dit bezoek was een kennismaking met de granman. Er werd gesproken over allerhande kwesties het Saramaccaans gebied rakende en de uitdagingen waarmee het traditioneel gezag en de stam nu worden geconfronteerd. Het streven is dat de eenheid, rust en vrede binnen de Saramaccaanse groep teruggebracht wordt. Daarnaast is ook gesproken over de viering van de dag der Saramaccaners op 19 september. Het bestand van het traditioneel gezag is ook overhandigd aan de granman.

Bij dit bezoek zijn 2 nieuwe basja’s geïnstalleerd van het dorp Waki Basu 2 (Brownsweg). Nieuwe aangestelde basja’s van het dorp Kaja Paati aan de Boven Surinamerivier waren ook in de delegatie. De delegatie stond onder leiding van Kapitein Lambertus Waandels van Nw Ganze, Brownsweg. Het bezoek was gefinancierd uit eigen middelen. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: