Politiebericht over 7-jarige jongen die zichzelf per ongeluk doodschiet

De politie van het bureau Santodorp kreeg in de avond van zaterdag 15 mei van het Command Center een melding, dat een minderjarige jongen een schotverwonding had opgelopen op een adres te Sunny Point.

Daar aangekomen troffen agenten de 7-jarige Jaden Wens die geen teken van leven meer vertoonde aan. Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood van het jongetje vast. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam van Jaden afgestaan aan de familie, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagmiddag 17 mei.

Onderzoek wees uit, dat de opa van het slachtoffer beveiligingsambtenaar is. De man lag op bed naar muziek te luisteren, terwijl hij zijn wapen op de vloer onder zijn bed had gelegd. Zijn kleinzoon Jaden moet op een onbewaakt moment in de kamer zijn gekomen, het wapen hebben gezien en deze onopgemerkt hebben gepakt. 

Plotseling hoorde de opa een schot afgaan en zag Jaden roerloos voor het bed liggen met een schotwond in zijn voorhoofd.

De grootvader, die hangende het onderzoek samen met het wapen was overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, is na verhoor heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: