Meisje (20) met schotwond in borst overlijdt na aankomst in AZP

Partner, 35 jaar, van meisje is aangehouden

De 20-jarige Siquella Liesdek is zondagavond met een schotwond in haar linker borst door haar 35-jarige partner R.W. overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), waar zij kort na aankomst overleed, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 17 mei.

Na alle bijzonderheden van zijn vrouw te hebben doorgegeven aan het personeel van de SEH, bleek de man het AZP te hebben verlaten. Na een ingesteld onderzoek door de politie van Munder en Latour, meldde de man zich met een vuurwapen na twee uur bij de afdeling Kapitale Delicten van de politie.

Volgens zijn verklaring was hij alleen thuis met zijn vrouw. Terwijl hij de was buiten deed, merkte hij dat zijn vrouw met zijn vuurwapen naar buiten liep. Hij probeerde haar het wapen afhandig te maken, maar dat ging aldus de man per ongeluk af. Het meisje liep daarbij een schotverwonding op in haar linker borst. De man bracht vervolgens zijn vrouw, met wie hij ongeveer vier tot vijf jaar samenwoonde en een kindje van vijf maanden heeft, direct naar de SEH.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.W. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl het lichaam van het meisje ter obductie in beslag is genomen. Het illegaal vuistvuurwapen werd in beslag genomen.

De ware toedracht van dit schietincident met dodelijk afloop is vooralsnog niet bekend, aldus de politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: