Minister Jubitana feliciteert Suriname met Wereld Telecom Dag

Jaarlijks wordt over de gehele wereld op 17 mei Wereld Telecommunicatie en Informatie Samenlevingsdag (WTISD) gevierd, een initiatief van de Internationale Telecommunicatie Unie, ITU.  Het thema voor dit jaar is ‘Digitale transformatie versnellen in uitdagende tijden’. De dag wordt sinds 1969 jaarlijks op 17 mei gevierd ter gelegenheid van de oprichting van de ITU en de ondertekening van de eerste internationale telegraafconventie in 1865, zo bericht minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) maandag 17 mei.

De Covid-19-crisis heeft niet alleen de cruciale rol van informatie- en communicatietechnologieën (ICT’s) voor het blijven functioneren van samenlevingen aan het licht gebracht, maar heeft ook de opzienbarende digitale ongelijkheden tussen en binnen landen aan het licht gebracht. ITU-leden worden aangemoedigd en ondersteund om betrokken te zijn bij activiteiten die essentieel zijn gebleken voor het redden van levens en het in standhouden van economieën. Ze hebben hun opmerkelijke veerkracht getoond in moeilijke tijden.

Tegelijkertijd heeft de Covid-19-pandemie de urgentie benadrukt van het versnellen van de digitale transformatie en het bevorderen van de doelen en doelstellingen van de Connect 2030-agenda om niemand achter te laten. Zo heeft het ministerie van TCT het project van Telesur in samenwerking met het ministerie van Onderwijs ondersteunt om afstandsonderwijs alvast mogelijk te maken. Wij zullen dit traject verder faciliteren en de nodige investeringen plegen om de digitale verbinding in geheel Suriname mogelijk te maken.

‘De Wereld Telecommunicatie en Informatie Samenlevingsdag wordt door het ministerie van TCT omarmd, omdat ook wij te maken hebben met uitdagende tijden vanwege de Covid-19 pandemie. En door het gebruikmaken van de ICT-mogelijkheden kunnen mensen in contact blijven met elkaar en toch wel hun bijdrage leveren waar nodig. Het ministerie heeft ook het standpunt dat vrouwen en meisjes in ons land bewust gemaakt moeten worden over de voordelen van Informatie Communicatie en Technologie en de carrièremogelijkheden op dat gebied’, aldus de minister.

‘Tot slot wil ik de totale gemeenschap van Suriname feliciteren met deze bijzondere dag en roept eenieder op mee te gaan met dit bewustwordingsproces dat ons nieuwe mogelijkheden en kansen biedt om te werken aan onze persoonlijke ontwikkeling en die van de totale samenleving.’ 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: