Lions Club Paramaribo Central schenkt 200 balen rijst aan NCCR

Lions Club Paramaribo Central, in samenwerking met enkele lions vrienden, waaronder Rijstpak NV en Baitali Group NV, heeft zaterdag 15 mei 200 balen rijst met een totaalgewicht van 5.000 kilogram geschonken aan het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbestrijding (NCCR), zo laat de organisatie Dagblad Suriname weten.

Het NCCR is momenteel bezig om goederen te verzamelen voor verscheping naar St. Vincent & the Grenadines. Het eiland St. Vincent kampt met grote problemen sinds 9 april na de uitbarsting van de vulkaan La Soufrière. Er is op St. Vincent sprake van een rampsituatie. Veilig drinkwater, voedsel en andere belangrijke basisgoederen ontbeert men momenteel.

De Lions helpt altijd de hulpbehoeftige mens in nood. Ook op het eiland St. Vincent zijn Lions Clubs  die ook problemen hebben in deze ramp situatie.

Lions Club Paramaribo Central, de grondlegger van het lionisme in Suriname en het Caribisch gebied, ziet het als een plicht om haar fellow lions, en fellow Caricom burgers te helpen in deze noodsituatie.

Lions Club Paramaribo Central had op 6 mei, in samenwerking met lions vrienden, waaronder Sun Rice NV Rijstverwerking en Export bedrijf, en Arni Food and Beverages NV, al respectievelijk 600 zakken rijst (10.000 kilogram) en 1.500 liter drinkwater geschonken aan het NCCR voor verscheping naar St. Vincent & the Grenadines.

De hulpgoederen welke het NCCR heeft verzameld, beschikbaar gesteld door de Lions, vertrekken komende dagen onder de Surinaamse vlag  naar St. Vincent & the Grenadines.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: