Beslissingen nemen op het laatste moment ne wroko

“Een deel verdient zijn brood, terwijl een ander deel huilt van nood. Ik vind het nog steeds erg, dat ik mijn zaak niet open kan doen”, zegt Jowilla tegenover Dagblad Suriname.

“Als je langs de straat rijdt, zie je dertig tot vijftig mensen dicht op elkaar en dan worden wij, die de protocollen juist in de gaten kunnen houden, gestraft. Ik kan nog controleren, dat ik maar 5 mensen in mijn zaak heb, maar de mensen die verkopen niet.” “Ik vind het heel oneerlijk. Kan men niet met een plan komen, dat wij als kleine ondernemers toch onze zaak kunnen openhouden? Wij hebben ook onze gezinnen te voeden en de vaste lasten te betalen”, benadrukt Jowilla.

“Ik heb zo’n pech, ondanks dat ik twee zaken draai moeten beiden gesloten worden”, zegt Suzie. “Ik heb een haarsalon waarin ik mij alleen concentreer op haar en een nagelstudio waar ik ook sieraden verkoop, maar nu kan ik niets doen. De bestellingen van mijn sieraden lopen alleen. Als ik dat niet had zou ik wel diep in de schulden zitten”, benadrukt Suzie.

“Als ondernemer word je nu gestraft vind ik, ondanks je kleine hossel probeert men je te dwingen te bedelen”, zegt Marlon. “Door mijn deuren te sluiten of zo lang gesloten te houden, heb ik gemerkt dat ik ook veel klanten heb verloren. Je eigen klanten zijn nu je concurrenten geworden. Dat is pas erg. Enkele anderen geven aan, dat een familielid ook het werk kan doen, dus zij gaan hun haar voortaan daar laten knippen.”

“Als ik nu open ga, moet ik klanten trekken, geld zien te maken om de vaste lasten te betalen en ook nog nieuwe spullen aanschaffen. Het wordt me echt te veel. Ik dacht juist dat men blij moet zijn als het volk op eigen benen vooruit probeert te gaan. Maar, alles wordt beperkt of stopgezet en de schuld draagt Corona. In een land ga je problemen meemaken, maar de vraag is hoe ga je ermee om en hoe los je het op. Maar hier merk ik alleen dat Corona de baas is over alles. Ik vind dat er beter nagedacht moet worden, beslissingen nemen op het laatste moment is ook geen oplossing, a ne wroko”, benadrukt Marlon.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: