Nederland stuurt Suriname zo’n 700.000 Covid-vaccins

Suriname krijgt uit Nederland zo’n 700 duizend covid-vaccins. Dat schrijft althans de Volkskrant zaterdag 15 mei te hebben vernomen van zowel Surinaamse als Nederlandse regeringsbronnen. 

Met de uit Nederland afkomstige vaccins zou iedereen in Suriname ouder dan 18 jaar gevaccineerd kunnen worden, aldus de Nederlandse krant. Afgelopen woensdag werd bekend, dat Suriname de demissionaire regering Rutte in Den Haag per brief had verzocht om vaccins. Na twee weken, zo zei de Surinaamse minister van Gezondheidszorg Amar Ramadhin eerder, was hierop uit Den Haag nog geen reactie gekomen.

De oproep van minister Ramadhin leidde wel tot vragen in de Tweede Kamer. Minister Hugo de Jonge van VWS zei afgelopen week in het parlement dat Nederland vanwege ‘de speciale relatie’ met Suriname in gesprek zou gaan over de mogelijk te bieden hulp. Om welke vaccins het eventueel zou gaan is nog onduidelijk.

De redactie van Dagblad Suriname heeft zaterdag tevergeefs geprobeerd een reactie op c.q. bevestiging van de Nederlandse berichtgeving te krijgen van minister Ramadhin.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: