Politie pakt in een avondklok-nacht 47 overtreders op

House party aan Awaralaan door politie beëindigd 

Het Korps Politie Suriname meldt zaterdagavond 15 mei, dat in de nacht van vrijdag en zaterdag 47 overtreders van de avondklok zijn opgepakt, waaronder 7 vrouwen, en overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politie Academie. Er werden drie voertuigen weggesleept.

De overgebrachte overtreders bevonden zich zonder enige reden op de openbare weg. Ze kregen allemaal een bestuurlijke boete.

Het gemengd team van de politie, leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger, kreeg vervolgens ‘s nachts tussen een en twee uur een telefonische melding van de politie Uitvlugt, dat er een feest was aan de Awaralaan. Daar aangekomen werden agenten geconfronteerd met een house party.

Tijdens het overbrengen van de feestgangers naar de Politie Academie hebben twee mannen en een vrouw zich hevig verzet en brachten een mannelijke BBS’er en een politieagente slagen toe. De BBS’er en de agente hebben aangifte gedaan op het politiebureau Uitvlugt, waarna zij werden doorverwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor het verkrijgen van medische hulp.

De broers Azaad, K. en Ishaan, K., beiden 26 jaar, werden na overleg met het Openbaar Ministerie voor bedreiging, mishandeling en vernieling door de politie in verzekering gesteld.

President Santokhi wil einde aan overbrengen overtreders naar Politie Academie

President Chandrikapersad Santokhi had overigens op 24 april in het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal nog gezegd, dat ‘er een einde moet komen aan het overbrengen van overtreders van de avondklok en lockdown naar de Politie Academie’. ‘Ze vinden het leuk en dat kan niet. Men moet gestraft worden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: