School te Brokopondo onder water

Mulo/LBO Brokopondo, die in het Brokopondo centrum staat, ondervindt ook last van de zware regens van de afgelopen dagen. Het hele schoolerf is onder water en mogelijk zijn ook de lokalen onder water gelopen. 

De scholen zijn nu weliswaar gesloten vanwege de Covid-19 situatie in het land, maar deze wateroverlast kan ervoor zorgen dat het opstarten van het onderwijsproces wordt bemoeilijkt. Zeker als het water de lokalen en kantoren binnen is gegaan. Het onderwijspersoneel is momenteel niet ter plaatse en dus waarschijnlijk nog niet op de hoogte van de situatie. 

Een districtssecretaris verbonden aan het commissariaat heeft  aangegeven, dat men niet bekend was met de situatie, maar nadat ze geconfronteerd werden met beelden, werd een team onmiddellijk gestuurd om poolshoogte te gaan nemen en te rapporteren aan de districtscommissaris. 

School onder water vermoedelijk gevolg van illegale goudwinning

Vermoedelijk is het onder water lopen van het schoolerf het gevolg van illegale goudwinning, niet ver van de school. Er loopt een kreek achter de school die zorgde voor de natuurlijke afvoer, maar die is dichtgeslibd door de goudwinningsactiviteiten. 

De districtscommissaris gaat gaat naar mogelijkheden zoeken om dit probleem van wateroverlast op te lossen. Intussen is het water al aan het zakken. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: