NVB bespreekt actieplan 2021 met president Santokhi

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft zijn actieplan voor 2021 om het bedrijf naar grotere hoogten te brengen dinsdag 11 mei met de regering besproken. De directie verzorgde een presentatie aan president Chandrikapersad Santokhi. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) geeft aan, dat onderdeel van het actieplan is het efficiënter maken van busroutes.

Ook is van gedachten gewisseld over het afschaffen van subsidies op een verantwoorde wijze. Minister Jubithana merkte op – aldus de voorlichtingsdienst van de regering -, dat ook gekeken wordt naar de mogelijkheid om een ander verdienmodel aan het NVB te koppelen zodat het bedrijf meer inkomsten heeft, waardoor er geen subsidie gegeven hoeft te worden aan de doelgroepen.

Het is de bedoeling dat de leiding van het NVB en het ministerie over anderhalve maand weer bij de president komen om verder over het actieplan van gedachten te wisselen. Ook werd met het staatshoofd gesproken over de reorganisatie van het bedrijf om het efficiënter te maken. 

Minister Jubithana liet optekenen dat voor openbaar vervoer een autoriteit in het leven geroepen zal worden zodat zaken beter bepaald kunnen worden. Het is de bedoeling dat alle actoren hiervan onderdeel zullen zijn. Ook de kwestie rond vervoer met een sociaal tarief wordt nader bekeken. 

NVB-directeur Fariyal Renfurm zei, dat op instructie van president Santokhi de leiding van het bedrijf door moet gaan met het verzamelen van de nodige data ten behoeve van een gezonde bedrijfsvoering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: