Commissie doet onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden GBB

Minister Pokie is gevraagd om gedurende het onderzoek met verlof te gaan

De regering en samenleving zijn de afgelopen dagen geconfronteerd met diverse berichten inzake het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en de minister van GBB, Diana Pokie. ‘Als leiding van het land hebben de president en de vicepresident zich omstandig laten informeren door interne en externe belanghebbenden en deskundigen deze materie rakende’, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname woensdagavond 12 mei.

Op basis van deze consultaties heeft de regeringsleiding op woensdag 12 mei besloten een speciale onderzoekscommissie in te stellen om na te gaan als er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. De onderzoekscommissie zal bestaan uit mr. Anenda Veldman, mr. Fariza Blokland en mr. Preshant Baldew. De commissie zal de president zo spoedig mogelijk daarna een rapport presenteren.

Hangende het onderzoek is de minister van GBB gevraagd om verlof op te nemen gedurende de onderzoeksperiode.

Als regering was eerder afgesproken dat rond de datum van 25 mei (10 maanden regering) een uitgebreide evaluatie zou komen met als inhoud onder andere;

  • De voorgenomen doelen en de stand van uitvoering;
  • De ministers en diens individuele en collectieve functioneren;
  • De besturen van de parastatalen en diens functioneren.

Bij deze evaluatie zal dan ook het regeerteam, inclusief de minister van GBB, en het desbetreffende ministerie worden meegenomen. 

De volledige evaluatie zal de leidraad vormen voor de regering om waar nodig bij te sturen, of juist het gevoerde beleid te continueren. Daarbij zullen ook de bijbehorende politieke besluiten worden doorgevoerd die, op basis van de evaluatie, ertoe zullen leiden dat dit regeerteam de ingezette weg naar herstel en wederopbouw van deze natie kan continueren.

De regering kijkt samen met de gemeenschap uit naar voornoemde evaluatie en roept op tot eensgezindheid en saamhorigheid. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: