Agenten van Trafficking in Persons krijgen opfris-les van OM

Agenten van de afdeling Trafficking In Persons (TIP) kregen vrijdag 7 mei een opfris lezing van het Openbaar Ministerie (OM) over mensenhandel en mensensmokkel, met als doel kwaliteitsverbetering van verhoren.

De lezing was georganiseerd door het hoofd Jeugd- en Zedenzaken, hoofdinspecteur Cherida Dragman, na goedkeuring van de korpschef, hoofdcommissaris Roberto Prade, aldus bericht het korps Politie Suriname woensdag 12 mei.

Waarnemend procureur generaal mr. Garcia Paragsingh vaardigde de substituut Officier van Justitie, mr. Satyam Garib, namens het O.M. af.

Tijdens de lezing werden verschillende onderwerpen behandeld en zijn alle elementen van de wetsartikelen met praktijkvoorbeelden uitgerafeld. Ook de overschakeling van mensensmokkel naar mensenhandel kwam aan bod.

Aan het einde werden door de aanwezigen vragen gesteld die beantwoord werden door inleider mr. Garib. 

In het beleidsplan Jeugd- en Zeden zijn de strategische doelen uiteengezet, waaruit de verschillende actieplannen worden opgesteld. Deze actieplannen worden door de hoofden van de afdelingen Jeugdzaken en Trafficking in Persons uitgevoerd. Daarnaast worden door de hoofden van die afdelingen impulsen gegeven waaruit eveneens acties voortvloeien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: