Centrale Markt gesloten, maar grote winkelbedrijven gewoon open…

Er is nog steeds verbazing in de samenleving over het gesloten houden van de gesloten markten als de Centrale Markt in het centrum van Paramaribo. 

Een van de burgers die zich hierover zeer verbaasd zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname:

‘De Centrale Markt is gesloten vanwege Covid. De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, vindt dat de markt een gesloten ruimte is…, maar what about die grote winkels, met airco, maar wel een  gesloten ruimte? Maar alleen de markt moet gesloten worden.’

‘De minister zegt, liever verkopen ze op de straat, want daar is er minder risico. Maar, dat klopt niet want bijna niemand loopt met een mondkap op en niemand was zijn of haar handen en ze verkopen op elkaar. De markt heeft alle protocollen, handen wassen, temperatuur opnemen, mondkap op, richtlijnen hoe ze moeten lopen. En dan nog sluiten ze de markt…’

De burger begrijpt het beleid niet van de minister. ‘De markt is gesloten en dan nog stijgen de Covid-cijfers, dat wil zeggen dat ze niet van de markt komen. De marktventers verkopen nu onder andere in de Jodenbreestraat en voor de markt, er waait zoveel stof op groenten, vlees vis, enzovoorts. Dat zorgt toch voor ziekten.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: