Vliegende Brigade en Vliegende Brigade Prijscontroles worden samengevoegd

De Vliegende Brigade en Vliegende Brigade Prijscontrole worden samengevoegd tot een daadkrachtige werkarm. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 11 mei een onderhoud gehad met betrokkenen van beide task forces. ‘Een werkgroep uit de twee Vliegende Brigades gaat een projectplan uitschrijven om te komen tot één effectieve en een daadkrachtigere Vliegende Brigade’, zegt directeur der Belastingen, Ismaël Kalaykhan, aldus de voorlichtingsdienst van de regering.

Hij heeft als vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën en Planning zitting in de Vliegende Brigade. Die werd in januari door president Santokhi in het leven geroepen naar aanleiding van signalen over illegale houtexport. Het doel van deze brigade is de aanpak van voornamelijk corruptie, prijsopdrijving en financieel-economisch ontwijkend gedrag. Primair maakten deel uit van deze task force: vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën en Planning, Justitie en Politie en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie alsook afgevaardigden van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). 

De andere Vliegende Brigade (Prijscontrole) houdt zich voornamelijk bezig met zaken aangaande prijsopdrijving en illegale transacties (smokkel en handel in illegale producten). 

De regering wil duidelijkheid hebben over hoe de uiteindelijke Vliegende Brigade zich verder moet ontwikkelen. Tijdens de bespreking werd besloten, dat een werkgroep het projectplan zal voorbereiden, waarin onder meer de taken en bevoegdheden zullen worden beschreven. In het document zal ook de samenwerking met speciale officieren toegevoegd worden, dit als specialisatie tegen financieel-economisch ontwijkend gedrag. Directeur Kalaykhan geeft aan dat het projectplan eind mei aan het staatshoofd gepresenteerd zal worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: