Wateroverlast Brownsweg – Kaka kreek moet na jaren opgeschoond worden

Het dorp Macambi (Brownsweg) in het district Brokopondo is door de zware regens de afgelopen dagen onder water gelopen. Bij de minste en geringste regenval treedt de Kaka kreek die door het dorp loopt buiten haar oevers. Deze 4.5 kilometer lange kreek moet opgehaald en opgeschoond worden. 

Het is gebleken dat bewoners soms hun huis- en grofvuil in de kreek gooien, ondanks het feit dat een ondernemer regelmatig vuil ophaalt in het dorp. Het is een probleem dat al jaren speelt. De laatste keer dat deze kreek is opgehaald moet in 2016 zijn geweest. 

Enkele bewoners geven aan dat het probleem nu moet worden opgelost  Ze zijn de situatie beu. Ook de weg naar Brownsweg loopt nu onder water maar, dat is het gevolg van de illegale goudwinning langs de weg. Grote kraters langs de weg die door de zware regens nu gevuld zijn met water lopen over. 

Het is nu wel tijd dat deze problemen worden  opgelost door de regering, zeggen enkele bewoners van Brownsweg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: