Dr. Barnett uit Belize eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal CARICOM

Dr. Carla Barnett uit Belize is dinsdag 11 mei gekozen als de nieuwe, en eerste vrouwelijke, Secretaris-Generaal van de CARICOM. Zij gaat de post vervullen met ingang van 15 augustus. De Surinaamse ambassadeur Manorma Soeknandam was de tweede kandidate, maar viel buiten de boot.

Psident Chandrikapersad Santokhi nam dinsdag deel aan de 21e virtuele Speciale Vergadering van de CARICOM staatshoofden en regeringsleiders ter verkiezing van de nieuwe CARICOM Secretaris-Generaal.  

Tijdens deze vergadering werd gerapporteerd aan de staatshoofden en regeringsleiders het uitputtend en transparant proces voorafgaande aan de vergadering. Hierbij werd verwezen naar het mandaat dat de staatshoofden tijdens de vergadering op 24 februari verleend hebben aan de Gemeenschapsraad (Community Council) om het proces in gang te zetten. Op basis hiervan heeft een beoordelingscommissie het proces begeleid, bestaande uit vertegenwoordigers uit Antigua & Barbuda, Trinidad & Tobago en St. Vincent & the Grenadines en Barbados als voorzitter. 

De kandidaten zijn in de gelegenheid geweest een presentatie te verzorgen aan de Gemeenschapsraad.

De lidlanden hebben aangegeven, dat beide kandidaten zeer gekwalificeerd geacht werden voor het vervullen van deze topfunctie. Er was echter een groter draagvlak voor de kandidate van Belize. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: