Crematieoord Uitkijk heet voortaan ‘Nationaal Uitvaartcentrum Shabier Ishaak’

Het Crematorium te Uitkijk zal voortaan het Nationaal Uitvaartcentrum Shabier Ishaak heten. Dit is vrijdag tijdens de uitvaart van radio en cultuur-icoon Shabierahmed Ishaak aangekondigd namens de Nationale Stichting Uitvaardsoorden Suriname en de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie. Shabier Ishaak heeft het aardse met het eeuwige gewisseld op 4 mei. Hij werd 75 jaar. Wijlen Ishaak was voorzitter van de SHI en SUS. Ishaak, die moslim was, heeft de trekkersrol vervuld in het totstandkomen van de crematieoord.

Crematoruim uit de grond gestampt

Namens de Nationale Stichting Uitvaardsoorden Suriname en de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie, waarvan wijlen Ishak voorzitter was, spraken de ondervoorzitters Ramon Jawalapersad en Robby Gadjradj. Jawalapersad zei onder andere: ‘De organisaties zijn in diepe rouw. Het is een eer geweest om met deze Surinamer te werken. Hij was meer nog een goede vriend en adviseur. Hij was altijd bereid te ondersteunen. Woorden schieten tekort. Hij was een instituut op zich. Enig in zijn soort. Zijn leven stond in de teken van samaaj sewa oftewel dienstbaarheid aan de samenleving. Zijn verdiensten zijn teveel om op te noemen. WIj hebben een heleboel geleerd van hem. Hij was een echte echte voorbeeldfiguur. De crematorium is gerealiseerd te Uitkijk. Gadjradj stelde; Het is uniek dat een moslim de trekker was. Hij had nog grootse plannen en wij zullen het realiseren. We hebben geen andere keus. Niemand had gedacht dat Shabier de crematorium zou realiseren. We gaan de begraafplaats maken. Er komt een algemene begraafplaats en een moslim begraafplaats. Voortaan zal dit centrum het Nationaal Uitvaartcentrum Shabier Ishaak heten.”

De spreker gaf verder aan, dat wijlen Ishak erg unieke talenten had. “Hij las Nederlands en sprak hindoestaans. Dus tegelijkertijd vertaalde hij het. En hij lachte erbij. Het was onvoorstelbaar, hij was geboren met een gave”, aldus Gadjradj afgelopen vrijdag.

SAM

error: Kopiëren mag niet!