Minister Bronto Somohardjo: ‘Moslim-gemeenschap wees onderdeel van de oplossing’

‘Het zal erg zijn als besmettingen toenemen door bijeenkomsten Ied’ 

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken roept in gesprek met Dagblad Suriname de moslim gemeenschap op om onderdeel te zijn van de oplossing. Het is een reactie op de bekendmaking zaterdagavond 8 mei, dat er op de aangekondigde Ied-ul-Fitr dag, donderdag 13 mei, een total lockdown zal zijn van woensdagavond acht uur tot vrijdagochtend vijf uur. 

Minister Somohardjo: ‘Ik snap de frustratie en teleurstelling onder de moslim gemeenschap. Maar, ik wil in het bijzonder de moslim broeders en zusters oproepen om onderdeel te zijn van de oplossing. Het is gebleken dat tijdens de nationale feestdagen de verspreiding van Covid-19 vele malen groter is. Dat moeten wij zien te voorkomen. Ik verwijs naar Hoofdstuk 2 Vers 95 van de Heilige Koran. Daarin geeft de Almachtige aan: werp uzelf niet in het verderf door uw eigen handelen.’ 

Somohardjo vervolgt: ‘Ik ga het erg vinden dat door het samenkomen op Ied-ul-Fitr de besmettingen nog meer gaan toenemen. De Corona crisis en de financiële crisis vergen een nationale opstelling. Daarom roep ik alle moslim broeders en zusters op om deel te zijn van de oplossing en zich te houden aan de maatregelen. Laat je ook vaccineren, zodat wij Inshallah, met de wil van de Almachtige, volgend jaar weer normaal Ied-ul-FItr kunnen vieren’, aldus minister Somohardjo. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft zaterdagavond op een virtuele persconferentie aangegeven. dat het percentage positieven zorgen baart.  Hij heeft onder andere gezegd, dat in de regeringsvergadering is besloten, dat op alle nationale feestdagen een totale lockdown zal gelden. Voorkomen moet worden dat er massale bijeenkomsten zijn. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: